Boot kopen

Boot kopen met Sealion Yachts

Zoekt u een boot ? Bekijk dan het aanbod gebruikte zeiljachten en motorboten nu te koop bij Sealion Yachts en stuur ons uw aanvraag.

Vind u bij ons niet de boot die bij uw wensen past ? Start dan een zoekopdracht bij Sealion Yachts om het jacht van uw dromen te vinden. Samen kijken we wat uw wensen zijn en stellen we een profiel samen aan de hand van een aantal criteria, zoals uw vaargebied, budget, benodigd aantal slaapplaatsen, type voortstuwing en andere specifieke uitrustingen. Wij volgen de ontwikkelingen in de markt en zijn wellicht reeds bekend met het jacht wat u voor ogen heeft. Als u een jacht gevonden heeft wat aan uw wensen voldoet, kunnen wij de boot bezichtigen, over de prijs onderhandelen en de koopovereenkomst opstellen. Deze service is maatwerk en hiervoor rekenen we ons uurtarief met een maximum van 2% ex btw van het aankoopbedrag. Neem contact op voor onze aankoopbegeleiding.

Registratie
U kunt uw boot of schip laten registreren in de openbare registers van het Kadaster. Een geregistreerd schip krijgt een brandmerk, bestaande uit een uniek nummer en wordt op uw schip aangebracht door het Kadaster. Registratie (teboekstelling) is het enige bewijs dat u de rechtmatige eigenaar bent van een schip, zelfs als uw schip na diefstal zou worden doorverkocht. Wilt u de koop financieren met een scheepshypotheek, dan is teboekstelling verplicht.
Sealion Yachts onderzoekt via het kadaster wie er geregistreerd staat als de rechtmatige eigenaar van een boot en of er wellicht bezwaren of beslagen op het vaartuig rusten. Zo voorkomen wij dat u achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

Als u een motorboot koopt die korter is dan 20 meter en die bij gebruik van een motor sneller kan varen dan 20 kilometer per uur, dient deze te worden geregistreerd bij de RDW. Registratie van de motorboot is verplicht als u met het vaartuig gebruik maakt van de Nederlandse binnenwateren. Als u een vaartuig koopt met een Nederlands registratieteken en registratiebewijs, dan moet u dat op uw naam of op naam van een rechtspersoon laten overschrijven. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de RDW.

BTW
Bij de aankoop van een jacht is het belangrijk te weten wat de BTW status van het schip is. Dit kan d.m.v. de originele factuur worden aangetoond. Ontbreekt deze bij de scheepspapieren, dan zal er een BTW verklaring bij de douane opgevraagd moeten worden. Zou u door de douane gecontroleerd worden en kunt u niet aantonen dat de BTW in het verleden voldaan is, dan kunnen zij u verplichten dit alsnog te voldoen. Sealion Yachts controleert voor u de BTW status en kan u assisteren bij de aanvraag van een nieuwe BTW verklaring.

Expertise & Proefvaart
Wanneer u als koper een expertise laat uitvoeren krijgt u een compleet beeld van de technische staat waarin een jacht zich bevind. Dit is ter bevestiging dat er geen wezenlijke gebreken zijn, die het vaarplezier met uw toekomstige jacht in de weg kunnen staan. Als koper heeft u hiermee ook voldaan aan uw onderzoeksplicht. Uiteraard wilt u ook weten hoe het jacht vaart en maakt u een proefvaart. Tijdens de proefvaart kunt u vaststellen dat de techniek aan boord functioneert, zoals u dat bij normaal gebruik zou mogen verwachten. De proefvaart kunt u tevens onderdeel laten zijn van de expertise. Sealion Yachts kan vanuit haar bestand een aantal erkende expertisebureaus aanbevelen.

Jachttransport & Verzekering
Sealion Yachts kan u assisteren bij het transport van uw aangekochte jacht naar de nieuwe thuishaven. Voor transport over de weg kunnen wij u in contact brengen met professionele transportbedrijven, of een bemanning zoeken voor transport op eigen kiel.
Zodra u eigenaar bent geworden van een jacht, bent u hiervoor ook aansprakelijk en draagt u de risico’s. Om uw boot goed te verzekeren adviseren wij TVM Verzekeringen en u kunt met ons contact opnemen voor een vrijblijvende aanbieding van deze verzekeringsmaatschappij.

Top