Boot verkopen

Boot verkopen met Sealion Yachts

Werkwijze
Graag maken wij een afspraak voor een oriënterend gesprek bij u aan boord en een eerste bezichtiging van uw jacht. We bespreken hoe we uw jacht in de markt gaan zetten, inventariseren in welke staat van onderhoud de boot verkeerd en wat er eventueel moet gebeuren om uw boot goed te kunnen presenteren. We bepalen de marktwaarde van uw jacht en stellen met u de vraagprijs vast. We overleggen een bemiddelingsovereenkomst waarin onze tarieven en voorwaarden helder en transparant omschreven staan. Tot nog toe is onze service geheel kosteloos en vrijblijvend.

Als u besluit via Sealion Yachts uw boot te verkopen, zullen we een specificatie opstellen en maken een uitgebreide fotorapportage. Vervolgens zullen we uw jacht op daarvoor bestemde websites te koop aanbieden die zowel nationaal als internationaal goed bekeken worden. Tijdens de bemiddelingsperiode houden we contact met geïnteresseerden en organiseren we bezichtigingen met potentiële kopers. Zodra we de juiste koper voor uw jacht gevonden hebben, maakt Sealion Yachts de koop- / verkoopovereenkomst op. We begeleiden u gedurende het gehele traject tot de verkoopsom ontvangen is en de overdracht van uw jacht heeft kunnen plaatsvinden.

Kosten
Voor de verkoop van uw jacht rekent Sealion Yachts een courtage (provisie) die wij verrekenen met de te ontvangen verkoopsom. Voor dit all-in tarief leveren wij een compleet pakket aan diensten. Sealion Yachts werkt op No Cure No Pay basis wat betekent dat u de provisie pas betaald zodra uw jacht verkocht is. Mocht uw boot na het verstrijken van de bemiddelingsperiode onverhoopt niet verkocht zijn, dan bent u ons voor de bemiddeling geen provisie verschuldigd. De verkoop is vanaf uw eigen ligplaats en hiervoor draagt u zelf de kosten. Tijdens de verkoop kunnen we ook een ligplaats verzorgen in jachthaven De Waterkant, tegen een gunstig tarief en flexibele voorwaarden met goede jachtservice voorzieningen in de buurt. Stuur ons de basisgegevens van uw boot voor een vrijblijvend advies over onze tarieven en voorwaarden.

Zekerheid
Sealion Yachts zorgt ervoor dat alle condities van de koop en verkoop zorgvuldig in een overeenkomst worden opgenomen. Indien er zaken wordt gedaan met een buitenlandse koper, dan maken we de koopovereenkomst tweetalig op zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Voor het ontvangen van de koopsom en een eventuele aanbetaling voor uw jacht, heeft Sealion Yachts de mogelijkheid gebruik te maken van de derden gelden rekening bij een Notaris. Dit is alleen verplicht bij overschrijving van een Kadaster geregistreerd vaartuig. Ook als er geen sprake is van kadaster registratie, draagt Sealion Yachts zorg voor een veilige financiële afwikkeling van de transactie.

Kwaliteit
Als professionele jachtmakelaardij is Sealion Yachts gecertificeerd bij het EMCI Register, wat inhoud dat onze onderneming is ingericht en functioneert volgens de normen van dit instituut. Het EMCI Register voorziet in een gedegen basis opleiding, toetsing, gedragsregels en permanente educatie voor de beroepsgroep jachtmakelaars.

Onderhoud
Tijdens de verkoopperiode is het belangrijk dat uw schip in topconditie is en blijft u verantwoordelijk voor het regulier onderhoud. Zowel voor de fotorapportage als voor de bezichtigingen is het belangrijk dat uw schip schoon en opgeruimd is. Potentiële kopers krijgen zo een goede eerste indruk als ze de boot online zien, wat tijdens een bezichtiging nog eens bevestigd wordt. Sealion Yachts kan u hiermee helpen, mocht u dit door tijdgebrek of andere omstandigheden niet zelf kunnen doen. Vooraf bespreken we welke oplossing we hiervoor kunnen bieden.

Top